måndag 4 februari 2013

VIket fiske, Big Pikes!

Varit ute på kalas fiske med Henke och Sisse från Team Armagäddon och Björklund från Team Baltic Heroes. Va rätt trött på morgonen när Sisse kom för att hämta upp mig men på riktigt gött humör, idag jakt på Big Pike!! Efter det va det att plocka upp Henke  sen möta upp Björklund. Lite tjat i bilen på väg till pölen som vanligt så är det fiske på menyn.


Väl framme vid pölen är det näst intill helt vindstilla och stjärnklart kan inte be om så mycket mer. Vi beger oss till platsen där vi ska vara borra hålen och in med spöna när vi väl är färdiga med det ser man solen titta fram över trädtopparna vilken dag vi kommer att få. Tar nog en timme innan första fället kommer då på Henkes spö en fin fisk runt 5-6 kg 90 lång gött kan ju bara bli bättre nu, efter 20-30 min  så fäller det på Sisses spö springer dit frågar om det kan va något stort, får som svar ja den är  rätt fin, tillslut kommer den upp en fin fin fisk på 7,2 kg 105 cm.

Sen tar det en timme till så plinga det till i mitt spö skulle vilja ha samma reaktionsförmåga alltid som man har då, när jag kommer fram till hålet ser jag att den drar mycket lina gött kanske kan vara stor gör ett mothugg så att det knakar i spöt, efter någon min av drillande så kommer den upp ur hålet YES nytt PB på Ismete 6,4 kg 98 cm. efter det va det Björklunds tur att få fisk en liten fining på cr 60 cm  1 kg :)

Så va det det här om man ska flytta spön i från ett hål till ett annat, i alla fall så gjorde jag det borrade ett nytt rigade om spöt när jag ser Sisse ta ett av sina spön och sätter i mitt gammal hål och så säger han där kommer 10 att komma upp,jag skrattar lite åt han,  ja vi får väl se.

 Det tar en timme kanske sen plingar det till i mitt gammal hål jag tittar på Sisse och skrattar, där har du nog 10  vi springer fram,  står med filmkameran och ser när mothugget kommer, tänker för mig själv den där kändes tung. Frågar Sisse hur det kändes den är stor får jag som svar! :) tar ett tag innan fisken kommer till hålet och när jag ser huvudet säger jag till Sisse där har du din 10! :) gissade på att den skulle vara runt 120 innan den kom upp när den väl kommer upp så är det en riktigt fin fisk på 9.4 kg och 111 cm lång stort grattis Sisse!!. 

Så det där med att byta hål ska jag nog tänka mig för nästa gång :)

Totalt under dagen blev det runt 15-20 fäll och 7 fiskar kom upp dom fem längsta mätes upp till 502 cm vilken dag!!

Skitfiske på er!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar